28 apr. 2010

Nokia au anunţat noul telefon N8



Gigantul finlandez Nokia a anunţat printr-un comunicat de presă noul telefon N8, adresat în principal persoanelor ce utilizează în mod constant internetul şi servicii precum Twitter sau Facebook.

Cameră foto de 12 Megapixeli

Nokia N8 beneficiază de o cameră foto cu o rezoluţie de 12 Mp, lentile de înaltă calitate Carl Zeiss , blitz cu Xenon şi un senzor de mari dimensiuni ce rivalizează cu cele utilizate de camerele foto compacte. De asemenea, camera foto a telefonului N8 este capabilă să inregistreze şi clipuri video HD, utilizatorul având posibilitatea de a le edita îmediat dupa înregistrare prin intermediul aplicaţiei de editare video preinstalată pe telefon.

Calitatea pozelor este excelentă, lucru demonstrat de aceste prime fotografii realizate cu Nokia N8 de către cei de la Nokia. Tineţi minte totuşi că telefonul (încă în versiunea prototip în acest moment) rulează o versiune de software nefinisată iar calitatea pozelor se poate îmbunătăţi până la lansarea pe piaţă.

Facebook şi Twitter într-o singură aplicaţie

Nokia N8 permite utilizatorilor sa îşi actualizeze statusurile, să işi prezinte cele mai noi fotografii sau să vizualizeze în timp real statusurile prietenilor de pe Facebook şi Twitter într-o singură aplicaţie direct pe ecranul principal “Home Screen”. Şi pentru că am menţionat de ecran, acesta dispune de o diagonală de 3.5″ şi o rezoluţie de 640×360 pixeli.

Navigaţie facilă

De asemenea, telefonul este livrat împreună cu aplicaţia de navigatie Ovi Maps şi beneficiază de modul GPS încorporat pentru o ghidare precisă în peste 70 de ţări din lume.

Sistem de operare Symbian ^3

Nokia N8 dispune de sistemul de operare Symbian ^3, cea mai nouă versiune a unuia dintre cele mai utilizate sisteme de operare smarphone. Symbian ^3 aduce o serie de îmbunătăţiri majore, printre cele mai importante enumerandu-se funcţiile Multi-Touch, Gestures şi zoom prin simpla depărtare şi apropiere a degetelor (Pinch Zoom).

Symbian ^3 oferă, de asemenea posibilitatea de personalizare a “Home Screen”-urilor multiple (similar interfeţei HTC Sense) şi adaugare de Widget-uri şi aplicaţii pe fiecare dintre acestea.

Dispobibilitate

Telefonul mobil Nokia N8 va fi disponibil în magazine în al treilea sfert al anului 2010 la un preţ recomandat de producător de 370 Euro (fără taxe).

http://www.youtube.com/watch?v=xrXHXin9Iio&feature=player_embedded

Niciun comentariu: